FOUAD L. ZAG ‘COMPLOT’ OP ERASMUS UNIVERSITEIT

2814
Fouad L. werd kort na de schietpartij en brandstichting in de universiteit overmeesterd en aangehouden.

RAZERNIJ VAN MEERVOUDIG MOORDENAAR IN ONLINE POSTS NAM STEEDS MEER TOE

In posts van de vermeende, meervoudige moordenaar Fouad L. op het online platform 4Chan groeide de afgelopen maanden zijn razernij jegens docenten van de Erasmus Universiteit en andere ’tegenstanders’. Gisteren sloeg hij plotseling toe in Rotterdam. Voordat L. – gehuld in gevechtskleding en een kogelwerend vest – in het Erasmus Medisch Centrum een docent doodschoot en er brand stichtte, nam hij ook zijn 39-jarige buurvrouw en haar veertienjarige dochter onder vuur. Beiden kwamen daarbij om het leven. Rijnmond meldt dat de vermoorde vrouw in het verleden diverse keren aangifte tegen L. deed vanwege gruwelijke vormen van dierenmishandeling. De 32-jarige student werd daar eerder voor veroordeeld.

Passage uit een van de berichten van Fouad L.

Uit de talloze berichten blijkt dat Fouad L. veronderstelde dat er op de uni een groot complot tegen hem gaande was. Hij noemt namen van docenten die volgens hem bezig waren met jarenlange ‘gaslighting and torture’ en die er met schorsingsperiodes van onder meer 2,5 jaar in zijn beleving op uit zijn geweest zijn studie en hem volledig te vernietigen. ‘Ik had beter drugsdealer kunnen worden, dan had ik in een Mercedes Benz kunnen rijden’. Zijn diploma werd hem onthouden, tiert hij in zijn online klaagzang die is doorspekt met racistische, antisemitische en discriminerende uitlatingen. L. zat naar eigen zeggen ‘in een limbo en kon geen kant meer op’.

Dossier

Naarmate de tijd vorderde, namen de woede en razernij in hem toe, blijkens de posts. Op enig moment kreeg hij klaarblijkelijk stukken van de Erasmus Universiteit in handen. Ook daarin zag hij een ‘samenspanning’ en het idee dat men over hem had vergaderd. Namen van docenten waren in de stukken gezwart, maar die kon hij zelf wel invullen, geeft hij aan. ‘Sadisten’, schrijft hij, die over hem hadden besloten dat hij zijn diploma niet zou krijgen.

Passage uit een van de berichten van Fouad L.

Ondertussen gaf hij zichzelf over aan dronkenschap en mishandelde Fouad L. zijn dieren – waaronder een konijn en hond -, waarover hij in zijn posts spijt betuigt. Hij beweert dat zijn andere, ongedeerde konijn op last van de politie zou zijn afgemaakt. ‘Rest in peace Flopsie. Ik zal je wreken’, staat er. De mishandelingen waren zeer gruwelijk, blijkt uit stukken van het OM. Fouad L. verwaarloosde zijn konijnen, smeet de diertjes tegen bomen en poogde de beesten levend te pletten met bakstenen. Ook zijn hond werd veelvuldig door hem toegetakeld.

Passage uit een van de berichten van Fouad L.

Haat

L. schrijft op 4Chan dat hij zich een tijd bezighield met bitcoins maar de stress niet aankon en vervolgens terugkeerde naar de universiteit. Ook daar liep het mis. Zo klaagt hij erover in aanvaring te zijn gekomen met een docent omdat hij te laat op college was. ‘Hij is nu met pensioen’, schreef L. ‘Hij geniet van het leven. En hij denkt dat ik me hem niet herinner…”

Passage uit een van de berichten van Fouad L.

Uit de haat jegens zijn ‘tegenstanders’ lijkt een enorme persoonlijkheidsstoornis naar voren te komen. Fouad L. ziet zich als een soort uitverkorene, de Asperger, qua intelligentie verheven boven alles en iedereen en vooral boven de ‘normies’, is L.’s boodschap. ‘Dood aan de normies’, pende hij neer op 4Chan.

In werkelijkheid was de student een tikkende tijdbom die afging, met drie doden tot gevolg.

Passage uit een van de berichten van Fouad L.

De NOS meldt dat op de telefoon van L. beelden van moordpartijen en nazistische en racistische teksten zijn aangetroffen. Het OM waarschuwde de universiteit begin dit jaar al in een mail voor Fouad L. Zijn eerdere veroordeling wegens dierenmishandeling en ‘zorgwekkend’ gedrag kwamen daarin ter sprake. Zo zou de Rotterdammer sterk psychotisch gedrag hebben vertoond. De mail, zo schrijft de NOS, werd door het OM afgesloten met de zinssnede ‘ik ga ervan uit dat dit bijdraagt aan uw beslissing of betrokkene in aanmerking komt voor het basisartsdiploma’.

Grote vraag is waarom Fouad L. niet is opgenomen.

Steun de website Femke Fataal

Vond je dit een goed artikel? Laat dan je waardering blijken met een kleine bijdrage. Je kunt me ook met een vaste, maandelijkse bijdrage steunen. Dan kan ik onderzoek doen en schrijven en kun jij mijn verhalen blijven lezen. Dankjewel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.