Getuigenoproep in de zaak van spoorloze Adri Knops

6689
Adri Knops uit Spijkenisse verdween negentien jaar geleden onder verdachte omstandigheden.

Wie weet meer over de vermoedelijke moord op Adri Knops uit Spijkenisse in juli 2001? Wie kan ons meer vertellen over twee licht getinte mannen die toen in Hoogvliet, Zalmplaat bij zijn Suzuki Alto zijn gezien? Help ons mee om vragen voor Adri’s nabestaanden te beantwoorden.

Eerst wat feiten.

De gepensioneerde vrachtwagenchauffeur Adri Knops (63) uit Spijkenisse keerde op maandag 2 juli 2001 niet terug van een testritje met zijn witte Suzuki Alto (kenteken NK-03-VH).

Adri was helemaal niet van plan geweest lang weg te gaan en wilde alleen de motor van de Suzuki afstellen. Hij had niets uit zijn woning in de Molenlaan meegenomen: geen geld, papieren of de medicijnen die hij dagelijks slikte. De Spijkenisser heeft ook niets meer van zich laten horen, terwijl Adri een zeer hechte band met zijn familie had. Adri is sindsdien nooit meer door iemand gezien en heeft geen geld opgenomen van zijn rekening. Dit alles doet ons vermoeden dat hij het slachtoffer werd van een misdrijf.

Omstandigheden

Er zijn meer omstandigheden die erop wijzen dat Adri Knops iets vreselijks is overkomen en die tot op de dag van vandaag door politie en OM worden genegeerd.

Op maandag 2 juli, de dag dat Adri verdween, heeft een getuige de witte Suzuki Alto bij de Hartelbrug bij Spijkenisse gesignaleerd. Het wagentje stond toen op een afgelegen plek in de nabijheid van jeugdgevangenis De Hartelborgt. De motorkap was geopend, waarschijnlijk omdat Adri de motor heeft willen bijstellen. Twee licht getinte mannen liepen op dat moment op de auto af.

Diezelfde avond, maandag 2 juli 2001, heeft een andere getuige de Suzuki Alto zien staan in een parkeervak langs de Kruisnetlaan in Hoogvliet, nabij de voetbalvelden en de woonwijk Zalmplaat.

Licht getinte mannen

De dag erna, dinsdag 3 juli 2001, was de Suzuki Alto nog steeds langs de Kruisnetlaan in Hoogvliet geparkeerd, ditmaal stond het wagentje echter in een ander parkeervak. Dat betekent dat met de auto is gereden. Bij de Suzuki Alto zijn destijds twee licht getinte mannen waargenomen.

Diezelfde dinsdag 3 juli 2001 heeft een volgende getuige de Suzuki Alto zien rijden tussen Geervliet en Spijkenisse. Achter het stuur zat een licht getinte man met een groot, rond hoofd van ongeveer 40 jaar.

Vragen

Onze vragen:

-Wie weet wie de licht getinte mannen (mogelijk te relateren aan de woonwijk Zalmplaat in Hoogvliet of jeugdgevangenis De Hartelborgt in Spijkenisse) zijn?

-Wie heeft een idee wie de licht getinte man (toen circa 40 jaar, groot en bol hoofd) achter het stuur van de Suzuki Alto kan zijn?

-Wie heeft meer informatie over de vermoedelijke moord op Adri Knops?

Het is inmiddels negentien jaar geleden dat de 63-jarige Adri – echtgenoot, vader en opa – spoorloos verdween. Negentien jaar lang verdriet en onzekerheid voor zijn nabestaanden. Daar dient nu eindelijk eens verandering in te komen. Wij weten zeker dat er mensen zijn die meer weten over deze afschuwelijke zaak. Het wordt tijd dat zij gaan praten.

Als je informatie voor ons hebt, mail dan alsjeblieft naar contact@femkefataal.nl of naar oud-rechercheur Dick Gosewehr, gosewehr@ziggo.nl

Alle achtergronden over de verdwijning van Adri Knops vind je hier.

Steun de website Femke Fataal

Vond je dit een goed artikel? Laat dan je waardering blijken met een kleine bijdrage. Je kunt me ook met een vaste, maandelijkse bijdrage steunen. Dan kan ik onderzoek doen en schrijven en kun jij mijn verhalen blijven lezen. Dankjewel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.